האסטרטגיה הטובה ביותר לשימוש עבור השתלת שן

האסטרטגיה הטובה ביותר לשימוש עבור השתלת שן

האסטרטגיה הטובה ביותר לשימוש עבור השתלת שן

Blog Article

השתלת שןX כדי לחסוך כסף ל-השתלת שינייםX


בינינו, תודו שהתגעגעתם לתחושה של ללעוס סטייק עסיסי או לתת ביס יפה בתפוח. עדיין יש לכם שאלות לגבי הנחיות לאחר השתלת שיניים? הצוות המקצועי במרפאת השיניים של ד"ר אלי דולב - השתלת שיניים ישמח לענות עליהן בצורה מפורטת וברורה


השתלות שינייםהשתלת שן
העולם המודרני וההתפתחות ברפואת השיניים, ניתן כיום להחליף בקלות יחסית שן או שיניים החסרות מסיבות שונות. בעזרת שתלים שופרה איכות חיינו באופן ניכר. אולם אליה וקוץ בה, עם העלייה בשימוש בשתלים, עלתה גם השכיחות של מחלות חניכיים סביב שתלים. בעיקר יתכנו דלקות סביב השתלים ובמקרים קשים ונדירים יותר אף איבוד עצם סביב השתל.חלק ממהמחלות סביב שתלים עלולות להיגרם בסמיכות להשתלת השיניים ויש שיופיעו כעבור שנים.


המדריך הטוב ביותר השתלת שיניים אתה יכול להשתמש היום על השתלות שיניים


ד"ר ערן פרמון בעל תואר D.M.D מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים, ותואר M.Sc בהצטיינות. ד"ר פרמון עבר מגוון השתלמויות בתחומי האסתטיקה ושיקום הפה בבית-החולים תל השומר, ובתחום ההשתלות הדנטליות בקורסים מטעם NYU ו- Boston University. בעל ידע רב בתחום שיקום הפה והשתלות שיניים, מרצה בכנסים אקדמיים בארץ ובעולם ומאמין שלכל אחד מגיע חיוך יפה ושיפור באיכות החיים.


שתל דנטלי הוא הפתרון הטוב ביותר עבור מי שאיבד שן בשל חבלה, עששת או מסיבות אחרות - השתלת שיניים. השתל מחליף את שורש השן הטבעית ומאפשר לשמור הן על פונקציונאליות בלעיסה, הן על בריאות עצם הלסת והוא הפתרון האסתטי ביותר. אך מה עושים במקרה בו עצם הלסת אינה גדולה מספיק להחדרת השתל? למרבה המזל לרפואת השיניים המודרנית מספר פתרונות, אחד מהם הוא השתלת עצם


השתלת שיניים מבוצעת על ידי החדרה של שתל דנטלי שמשמש כתחליף לשורשי השיניים, על גבי השתל מורכב מבנה וכתר המחליף את כותרת השן. כדי להחדיר את השתל בהצלחה, הלסת באזור צריכה להיות עבה וגבוהה מספיק – בפשטות, חייב להיות מספיק מקום עבור השתל בתוך העצם. כלל הברזל אומר שהגודל הקטן ביותר לשתל בורגי יציב הוא קוטר של 3.5 מ"מ ואורך של 10 מ"מ.


עובדות לא ידועות על השתלות שיניים




לעיתים, ההליך נדרש גם במקרים אחרים כמו למשל איחוי עצמו סדוקות או שבורות ולעיבוי וחיזוק הלסת. ישנן מספר סיבות לכך שנפח העצם קטן מן הדרוש לביצוע השתלת שיניים, אלו כוללות: בריאות עצמות הלסת קשורה לקיומן של השיניים. כאשר שן חסרה ואינה מעבירה עומסי לעיסה אל הלסת, גוף האדם "חוסך משאבים" והיא מתחילה להיספג.


למשל הסרה של גידול. נדיר יחסית לסיבות האחרות. ישנם אנשים להם נטייה גנטית לספיגה מהירה של עצמות הלסת או פשוט גובה או עובי לסת קטן במיוחד. עצמות הלסת נחלשות ונספגות באופן טבעי עם מעבר השנים, בגיל הזהב למרבית האנשים ישנה ירידה ניכרת באיכות העצם. על מנת לאבחן את הצורך בעיבוי עצם לקראת השתלת שיניים, רופא השיניים יבצע בדיקה פיזית של האזור בשילוב צילומי שיניים.


מדובר בשיטת הדמיה ספציפית הנעשית על ידי מכשיר קטן מן ה-CT הרגיל. המכשיר פועל ברזולוציה גבוהה מאוד עם קרינה מאוד נמוכה. בעזרת CBCT ניתן לראות את ממדי העצם והייחס ללסת הנגדית. הבדיקה מאפשרת לא רק לקבוע בביטחון את הצורך בהשתלת עצם אלא גם את גודלו של השתל הנדרש. את השיטות להשתלת עצם ניתן לחלק לשתי קטגוריות – האחת היא מועד ביצוע ההשתלה והשנייה היא אופן ביצוע ההשתלה: נעשה מיד לאחר עקירת שן במטרה לשמר את איכות העצם כהכנה לשתל עתידי.


5 דברים חיוניים על השתלת שיניים


בדרך כלל, לאחר כ-6 עד 9 חודשים העצם מתאחה ומתעבה ואפשר לעבור השתלת שיניים. זמן זה יכול להתקצר כאשר נעשה שימוש בעצם מגופו של המטופל (עוד על החומרים המשמשים להשתלת עצם בהמשך). כאשר לא נעשה שימור רכס מיד לאחר אובדן השן ניתן בכל זאת לעבור השתלת עצם שבועות או חודשים לאחר מכן.


השתלת שינייםהשתלות שיניים
כמו לאחר שימור רכס, אפשר לעבור השתלת שיניים כ-6-9 חודשים אחרי. במטופלים להם מחסור עצם קל ובעיקר בשיניים הקדמיות, ישנה אפשרות של התקנת שתלים מיד לאחר השתלת העצם. עיבוי העצם במקרים אלו הוא מינורי ומרבית השתל מותקן בתוך העצם הקיימת, השילוב של תחליפי עצם הוא לצורך השלמת האחיזה של השתל.


בשיטה זו ניתן להוסיף בדרך כלל עד 5 מ"מ לגובה העצם. השתלת בלוק עצם, כלומר פיסה שלמה של עצם. השיטה מתאימה למקרים של חוסר עצם רב. ההליך כולל לקיחת בלוק של עצם והברגה שלו אל העצם הקיימת. לאחר תהליך עוד מידע ההחלמה העצם המושתלת מתאחה והלסת הופכת למקשה אחת. שיטה זו מומלצת במקרים מורכבים יותר שכן היא רגישה יותר ופחות נוחה למטופל.


המדריך הטוב ביותר השתלת שיניים אתה יכול להשתמש היום על השתלת שן


מדובר בניתוח מורכב הדורש מיומנות גבוהה מאוד מן הכירורג, ניסיון ויכולות טכניות ספציפיות. בשל כך, אין כירורגים רבים המבצעים אותו. שיטה המזכירה ניתוח אורטופדי למתיחת עצמות. מתאימה למטופלים עם חוסר משמעותי בגובה הרכס. בשיטה זו הרופא למעשה מבצע שבר כירורגי ומתקין מכשיר מכני המזיז את העצם ומאפשר לה להתעבות בחלל שנוצר.




הבחירה בסוג החומר שיושתל תלויה במספר גורמים כגון מיקום ההשתלה, כמות העצם שיש להשתיל, איכות העצם הקיימת, סיכויי ההצלחה של השתלה עם כל אחד מן החומרים, ופרמטרים נוספים אותם רופא השיניים לוקח בחשבון (השתלת שיניים). כיום ישנם ארבע סוגים של עצם המשמשים ברפואת השיניים: בשיטה זו העצם נקצרת מגופו של המטופל עצמו, המקומות מהם ניתן לקצור עצם הם הלסת, החלק החיצוני של הגולגולת והירך




הסיבה לכך היא שהסיכוי לדחיית השתל נמוך בשל העובדה שהוא מגיע מגופו לקבל מידע נוסף של המטופל. עם השתלת שיניים זאת, ישנו גם חיסרון בשיטה מכיוון שהיא כוללת למעשה ניתוח נוסף על כל המשתמע מכך. ניתן להשתיל עצם מרקמת אדם אחר (מתורם חי או מבנק העצם). חומר העצם בשיטה זו עובר עיבוד כדי להפחית משמעותית את הסיכוי להעברת זיהומים מן התורם אל הנתרם.


השתלת שןX כדי לחסוך כסף ל-השתלת שןX


החיסרון הוא שבבנק העצם אין מידע על זהות התורם, על גילו ואיכות העצם שנתרמה ומכיוון שלא מדובר בעצם מאותו הגוף סיכויי ההצלחה נמוכים יותר מאשר שימוש בעצם ממקור עצמי. בשיטה זו משתמשים ברקמת עצם מבקר (או חזיר, אינו נפוץ בישראל). העצם עוברת עיבוד המסיר את כל החומר האורגני ומותיר רק את החומר המינרלי.


היתרון כאן הוא שאין צורך לעבור קצירת עצם וכמות החומר אינה מוגבלת. חלקיקים סינטטיים שפותחו ויוצרו במעבדה, הם אינם מכילים כל חומר אורגני או ביולוגי ולכן אין סיכון של מעבר זיהומים אל הנתרם. ההרכב של תחליף העצם הסינטטי מעודד צמיחת עצם חדשה. היתרון הוא בזמינות של החומר (ניתן לרכוש כמה שצריך ללא הגבלה), ובהתאמה של החומר לצרכי המטופל מבחינת חוזק העצם, יכולת עמידה בעומסים ועוד.


5 יסודות עבור השתלת שיניים


השתלות שינייםהשתלת שיניים
את שתלי העצם נוהגים במקרים מסוימים לכסות בממברנה כדי לבודד את האזור המושתל מיתר רקמות הגוף ולאפשר לעצם להתאחות ולצמוח. לרוב הממברנה עשויה קלוגן הנספג בגוף כך שאין צורך בניתוח נוסף להסרתה אם כי ישנם סוגי ממברנות שיש להוציא בתום הטיפול. השלב הראשון בהכנה לקרא השתלת עצם הוא צילומי הדמיה, רופא השיניים יבקש צילומים מדויקים לרוב CT או CBCT .

Report this page